Memidis-header

Memidis Pharma is een farmaceutische onderneming opgericht in 2003. Wij creëren oplossingen voor “Women’s Health” en begeleiden vrouwen in al de fases van hun leven zoals: contraceptie, seksuologie, zwangerschap, fertiliteit en menopauze.

Neem contact met ons op
Door een gevarieerd aanbod van uro-gynaecologische producten, aangepast aan de wensen van de vrouw, heeft Memidis Pharma zich inmiddels ontwikkeld tot een gewaardeerde partner.

In de afgelopen jaren zijn vooruitstrevende behandelingen op de markt gebracht voor indicaties als: vaginale infecties, vaginale atrofie, dyspareunie, recidiverende urineweg-infecties en contraceptie. Door deze passende therapieën op de markt te brengen voorziet Memidis Pharma in de toenemende behoefte van zowel patiënt als arts. Factoren die hierbij een belangrijke rol spelen zijn: effectiviteit, toedieningsgemak, therapietrouw, bijwerkingen en verbetering van de kwaliteit van leven van de patiënt.

Sinds 2016 hebben wij onze expertise verder uitgebreid binnen de urologie en seksuologie naar “Men’s Health” door de verkoop en distributie van onder meer nieuwe producten voor de behandeling van erectiele dysfunctie en een test voor mannelijke infertiliteit.

Succes stories

success

In 2003 introduceerde Memidis Pharma zeer succesvol de eerste niet-hormonale behandeling van vaginale atrofie, in de vorm van hyaluronzuur bevattende vaginaal ovules. Inmiddels is het product doorontwikkeld in de vorm van Premeno duo vaginaal ovules welke de postmenopauzale vrouw nog meer bescherming bieden.

Op het gebied van vaginale infecties zijn Normaflor vaginaal tabletten een belangrijke bijdrage voor de gynaecologie om herinfecties van bacteriële vaginose te voorkomen. Ook hier ging het om een totaal nieuwe behandelwijze van een veel voorkomende en onderschatte aandoening.

Pre-Seed vaginaal glijmiddel werd in 2007 geïntroduceerd. Pre-Seed is wederom een volkomen nieuwe ontwikkeling die de aandacht vestigde op het gebruik van vaginale glijmiddelen bij vrouwen die zwanger willen worden. Tot op dat moment bestond er geen vaginaal glijmiddel voor paren met een kinderwens dat veilig was voor het sperma. Pre-Seed is doorontwikkeld en is vanaf 2015 op de markt gekomen als Prefert.

Het jaar 2009 bracht een aanvullende therapie op Premeno Duo in de vorm van Hyalofemme vaginale gel. Hyalofemme wordt met name toegepast bij vrouwen met vaginale droogheid ten gevolge van behandelingen voor (borst) kanker.

Een nieuwe profylaxe voor recidiverende urineweginfecties, Bacilac Femina, werd in 2013 geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Door de komst van Bacilac Femina, kan resistentie voor antibiotica worden teruggedrongen.

Al deze ontwikkelingen hebben Memidis Pharma binnen afzienbare tijd een solide imago in de gynaecologische wereld gebracht.

Missie

missie

Memidis Pharma wil innovatieve “patiënt vriendelijke” producten ontwikkelen en/of op de markt brengen. Memidis Pharma richt zich op de indicaties die vaak onderbelicht blijven bij de grote farmaceuten.

Het is dan ook het doel van Memidis Pharma om het welzijn van de patiënt in alle leeftijdscategorieën te verbeteren door therapeutische behandelingen ter beschikking te stellen die een substantiële klinische meerwaarde bieden zoals:

 • Effectiever dan de huidige behandelopties
 • Minder of geen bijwerkingen
 • Bijdragen aan de kwaliteit van leven
 • Het gebruiksgemak vergroten

Groothandelaren

Voor levering aan de apotheek in Nederland hebben de volgende groothandelaren onze producten op voorraad:

 • Alliance Healthcare
 • Mosadex
 • Brocacef
 • Pluripharm.

België

Onze producten zijn verkrijgbaar via de volgende groothandelaren:

 • Febelco
 • Multipharma
 • Pharma Belgium
 • Belmedis
 • Pharma Santé